KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Status prawny

Przedszkole  Nr  5 w Opocznie jest jednostką organizacyjną nieposiadającą osobowości prawnej podległą Urzędowi Miejskiemu
w Opocznie i działa na podstawie:

  1. Ustawy z dnia 7 września 1991 roku o systemie oświaty tekst jednolity (Dz.U. z 2004r. Nr 256, poz. 2572) z późniejszymi zmianami)
  2. Ustawy z dnia 26 stycznia 1982 roku Karta Nauczyciela (Dz.U. Z 2006r. Nr 97, poz. 674 tekst jednolity z późniejszymi zmianami).
  3. Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 21 maja 2001 roku w sprawie ramowych statutów publicznego przedszkola oraz publicznych szkół (Dz.U. z 2001r. Nr 61, poz. 624 z późniejszymi zmianami).
  4. Uchwały Nr I/9/91 Rady  Gminy i Miasta  w  Opocznie z dnia 25 lutego 1991r. w sprawie przejęcia finansowania przedszkoli
  5. Statutu Przedszkola Nr 5 w Opocznie

Organem prowadzącym Przedszkole jest Gmina Opoczno.
Nadzór pedagogiczny sprawuje Łódzki Kurator Oświaty.

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole nr 5 w Opocznie
odpowiada: Aneta Zięba
data: 19-02-2018
wytworzył: Aneta Zięba
data: 19-02-2018
data: 19-02-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 09-12-2016 - Edycja treści
  • 12-04-2016 - Edycja treści
  • 12-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 09-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 01-06-2012 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 670